• CEO Club

TOPLANTI YÖNETİMİ

Niçin toplanıyoruz?

İş dünyası insanları zamanının çok büyük bir kısmını toplantılarla geçirirler. Çoğu zaman keşke öyle olmasaydı derler. Peki ama niçin zamanımızın bu kadar büyük bir kısmını toplantılarla harcıyoruz? Ekip, komisyon, departman üyeleri, masada karşılıklı oturan müzakereci taraflar olarak bir araya geldiğimiz yerler genellikle toplantılar oluyor. Sorunlar orada çözülüyor, kararlar orada alınıyor, güven orada inşa ediliyor.

Pekala madem toplanmak zorundayız, öyleyse toplantıları elimizden geldiği kadar yararlı, etkin ve üretken bir hale getirmek için kendinizi geliştirmeniz gereken 5 konuyu sizler için derledik.

1. Toplantının ne zaman yapılıp, ne zaman yapılmaması gerektiğini iyi kavramalısınız.

2. Toplantı hazırlık, yürütme ve toplantı sonrası takipte sistematik ilerlemelisiniz.

3. Toplantınızın büyüklüğüne göre toplantı amacınızı gerçekleştirmede gerekli yöntemlerden haberdar olmalısınız.

4. Katıldığınız bir toplantıda her şey iyi başlamışken beklenmeyen durumlarda kriz yönetimini ele geçirme becerinizi geliştirmelisiniz.

5. Örnek gündemleriniz ve ihtiyacınız olan enformasyonu kısa sürede karşılamanızı sağlayacak araçları tanımalısınız.

0 görüntüleme

Genç Profesyonellere Destek Verenler